The Nordish Way

Vi har som målsättning att bli Sveriges mest hållbara mataktör. I vårt egna kök Nordish Kitchen jobbar vi aktivt med råvaror som är närproducerade, ekologiska samt från svinn – räddad mat från Coop. Våra kompiskök inom Nordish Market är noga utvalda utifrån den gemensamma ambitionen att skapa mat som är bra för dig och för planeten. Vi vill vara en aktör som tänker på alla hållbarhetsaspekter, från jord till bord. Vi vill bli ännu bättre, hela tiden!

Mindre kött & mer grönsaker

Hälften av Nordish Markets rätter är vegetariska eller veganska, inga av våra rätter inkluderar nöt- eller fläskkött och mängden animaliska produkter hålls alltid nere och gör plats för grova grönsaker och vegetabiliska proteinkällor så som baljväxter.

Räddad mat

Vi strävar efter cirkulära system där vi tar tillvara på alla råvaror och resurser och med tanke på all mat som dagligen går till spillo och slängs är maträddandet en stor fråga för oss. Vi räddar och tar hand om svårsålda krokiga och knasiga grönsaker från odlarna och matöverskott från matbutiker som annars går till svinn.

Lokalt

Vi vill att det lokala hållbara jordbruket ska leva och har mycket kärlek för våra samarbetsgårdar. För oss är det viktigt att våra bönder och leverantörer får rättvist betalt, vi prutar inte på kvalitet.

Ekologiska råvaror

Vi eftersträvar alltid användandet av ekologiskt odlade råvaror. Vissa av våra samarbetsgårdar väljer att inte certifiera sig men arbetar då på ett hållbart och cirkulärt sätt.

Säsong

Vår mat bygger på råvaror i säsong. Vi vill äta sparris och tomater när de växer lokalt och tycker att det är vansinnigt att vi skickar potatis över halva jordklotet när vår favoritbonde Bengts potatisar smakar bäst och finns nära.

Plastfria

Vi har som målsättning att inte använda oss av några plastprodukter och våra egna förpackningsmaterial är 100% biologiskt nedbrytbara.

Fossilfria transporter

Vi vill minska användandet av fossila drivmedel och är i våra egna transporter och matleveranser 100% eldrivna.

Hälsa

För oss handlar hållbarhet också om att erbjuda mat som är schysst mot kroppen och som får oss att må bra i långa loppet. Därmed vill vi erbjuda god mat som är näringsrik och fri från tillsatser.

Catering Göteborg
Nordish Market logotype