Nordish Market växer ur sin första kommun – "Elbilen tar oss ända till Mölndal"

Philip Axelsson, Grundare av Nordish Market

2 min läsning

Elfordons-flottan växer hos Nordish Market. Den nya elbilen parkerades utanför köket i mitten av mars. I och med elbilen kan den digitala foodcourten nu leverera mat i stor-Göteborg. Nordish Market hade sedan tidigare två el-lastcyklar som täckte Göteborgs innerstad, förhoppningen är nu att företagstäta områden utanför centrum ska kunna beställa hållbar och hälsosam mat.

Från Majorna till Gårda, och Lindholmen till Johanneberg – det området har Nordish Markets, två el-lastcyklar, direktleverans av mat inom. Tidigare har områden utanför centrum kunnat förbeställa mat, men i och med en ny elbil kan företaget ta sig utanför tullarna och smidigt leverera till kontor utanför innerstan.

"Vi har hela tiden blickat på företagstäta områden som Sisjön, Frölunda och Gamlestan. Klart vi hade kunnat trampa oss hela vägen till Gamlestaden, men det hade behövts en ladd-paus eller elitcyklist, för att hinna leverera maten fräsch och snabbt. Med den nya elbilen tar vi oss ända till Mölndal med matleveransen." säger Philip Axelsson, vd på Nordish Market.

Bröderna Philip och Fabian Axelsson delar ansvaret i företaget men har varsitt fokusområde. Fabian ansvarar för köket och maten och Philip sköter det mesta tekniska samt leveranserna. Företagets nya elbil förbättrar möjligheterna för fler att snabbt och enkelt kunna beställa god och hälsosam mat till sina kontor. Något som bröderna redan erfarit.

“Att Philip älskar elbilen är en underdrift kan man säga. Han har börjat ta beställningar och levererar mat alla tider på dygnet i hela Västra Götaland känns det som. Sent igår kväll fick jag ett sms från honom om vi skulle leverera frukost, lunch och fika till en personalutbildning på ett nytt ålderdomshem i Angered halv tio nästa morgon." skrattar Fabian. “Jag skulle kunna spela martyr och säga att det är jobbigt att stå i köket innan klockan är sex, men det är förbannat kul att maten efterfrågas."

I och med att vi försett Göteborgstrafiken med en ny gulgrön elbil passar vi på att tävla. Fota bilen när du ser den och tagga nordishmarket på Instagram eller Facebook, så är du med och tävlar om en gratis företagslunch för fem personer. Vi kör tävlingen hela april ut, så håll utkik på stan!