Nordish Market är finalist i White Guides hållbarhetspris.

Therese Ljungkvist, Content & Community

2 min läsning

"En digital foodcourt och matleveranstjänst med holistisk hållbarhetsfilosofi" – så beskrivs Nordish Market när vi presenterades som en av tio finalister i White Guides hållbarhetspris 100 % Cirkulärt, vars syfte är att uppmärksamma och stötta förnyelseprojekt inom restaurangbranschen.

Vi är såklart glada och stolta över både nomineringen och beskrivningen som enligt oss ringar in det omtag som vi vill göra kring restaurangbranschen. Men också det handtag som vi vill vara för att hjälpa de bästa och mest hållbara aktörerna inom vår bransch.

Vi ser Nordish Market som en plattform som gör det enklare för små engagerade aktörer att sprida sin mat och skala upp sin försäljning. Gemensamt kan vi driva på initiativ som exempelvis gynnar hållbara matproducenter, minskar matsvinnet och utvecklar klimatsmarta förpackningslösningar. Kort och gott handlar det om att tillsammans göra det enklare att äta hållbar mat. Nu håller vi tummarna inför finalen och vinsten som innebär stöd till att driva på vårt mål att göra hållbar mat till det självklara valet.