En hållbar paus varar för evigt!

Therese Ljungkvist, Kommunikatör

4 min läsning

Ena dagen satt vi och spekulerade kring hur allvarligt Corona-viruset kunde vara och om och hur det skulle påverka oss. Nästa dag (ja i vart fall kändes det så) hörde vi från kund efter kund att kontoren stängts ner. Nu väntade hemmaarbete på obestämd tid och hux flux hade hela vår kärnverksamhet – att leverera bra mat till kontor – ryckts ifrån oss.

Det finns förstås mycket att säga om våren som varit och vi är långt ifrån ensamma om att ha fått vår tillvaro omkullkastad. Men mitt i denna oro och olycka så växte något fantastiskt fint fram, ett initiativ som vi är väldigt stolta och glada över, ett initiativ som fått namnet "En hållbar paus".

Under april, maj och juni lyckades vi tack vare era donationer samla in och skänka 5000 måltider till sjukvårdspersonalen.

Aldrig hade vi kunnat drömma om att vår insamlingsidé skulle få en sådan spridning och genomslagskraft. I detta inlägg vill vi dela med oss av några reflektioner vi gjort när vi summerat "En hållbar paus".

KONTINUITET GER RESULTAT

Varje vardag har vi åkt iväg med mat till de mest belastade avdelningarna på Sahlgrenska, Östra och Mölndals sjukhus. Och kanske är det just denna kontinuitet som varit avgörande för att insamlingen blivit så lyckad. Regelbundenheten har hjälpt oss att knyta en god relation till sjukhusen och få en sann inblick i deras tillvaro och på så vis vara behjälpliga på allra bästa vis. Kontinuiteten har också varit viktig för alla som varit med och finansierat initiativet, då de kunnat följa insatsen över tid och se hur deras bidrag gjort skillnad på riktigt. Det har även resulterat i att vi har haft många som velat vara med och bidra flera gånger. Fint, eller hur?

Inte minst har det känts viktigt att vara konsekventa gentemot vårdpersonalen, för att ge dom en trygghet i att vi kommer med mat samma tid varje dag. Vi är glada att vi kunde vara med och stötta under alla dessa tuffa och oroliga månader.

MÅNGA BÄCKAR SMÅ

Vi har fått in stora men framförallt många mindre bidrag till vår insamling vilket visat att med ordentlig spridning och många människors engagemang kan man uppnå stordåd. All hjälp har gjort skillnad och vi är tacksamma för varje person som engagerat sig genom att sprida information, hjälpt till att dra i trådar och förstås för varje enskilt bidrag. En av våra kunder uttryckte det väldigt väl: "En liten uppoffring för varje individ, kan bli stort för någon annan"

BRA MAT SKA VARA LÄTTILLGÄNGLIG

Även om vi aldrig gjort något liknande innan så har det på många vis känts naturligt för oss att driva det här initiativet. Kanske just för att det grundat sig i våra värderingar och vårt sätt att bedriva vår verksamhet på – nämligen att göra hållbar mat lättillgänglig. Sjukvårdspersonalens behov av bra mat har förstås varit extra stort under dessa hårt pressade månader, men vi ser definitivt att det finns ett generellt behov av att öka tillgängligheten till bra mat på sjukhusen. Ett behov vi redan nu satt igång att tillgodose genom att vi öppnat upp och levererar mat till våra så kallade Pick-up points på avdelningar som inte varit så Covid-påverkade.

Behovet av hållbara pauser finns förstås kvar. Vi kommer fortsätta att göra det enkelt att äta bra mat och hoppas att detta initiativ blir ett av många liknande framöver. Kanske har du en sådan idé du vill bolla med oss? Skicka oss ett mail hello@nordishmarket.com