Det känns kul att ställa fram Nordish på mötesbordet.

"Vill ni ha kaffe, te, varm choklad? Ni MÅSTE prova den varma chokladen – den är otroligt". Vi är och hälsar på arkitektbyrån Wingårdhs och inredningsarkitekten Gunnar Wijk, som med sin härliga gästvänlighet visar oss runt på kontoret. Vi fegar på den varma chokladen såhär innan lunch, men kan inte tacka nej till kaffet efter att ha sett de otroliga kaffemaskinerna (i plural ja).

Vi har fått låna Gunnar över en Nordish-lunch för att prata hållbar mat och höra hur han och Wingårdhs tänker kring den mat som de serverar och äter i jobbsammanhang.

Wingårdhs tar ett helheltgrepp om hållbarhetsfrågan.

På Wingårdhs arkitektbyrå är hållbart byggande en grundpelare i verksamheten. I strävan efter utveckling och viljan att ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågan på kontoret, insåg de snabbt att maten spelar en viktig roll. Därmed blev valet av matleverantör en betydande fråga. "För oss var vegetarisk mat utgångspunkten och efter vår research kom vi fram till att om vi ska äta riktigt hållbart och gott så är Nordish det enda alternativet." – säger Gunnar.

Maten förgyller mötet. 

Gunnar och hans kollegor beställer mat från Nordish Market till gemensamma möten och kund-luncher. Han berättar hur han upplever att maten blir pricken över i:et i ett bra möte, och att den där känslan förstärks ännu mer när maten rimmar med de värden som Wingårdhs står för. "Det känns kul att ställa fram era matlådor på mötesbordet. Ni skickar dessutom alltid med någon intressant broschyr som förstärker upplevelsen ännu mer".

Vad hittas i matlådan?

Under lunchen ber Gunnar nyfiket oss att berätta om råvarorna i maten. Han säger att han alltid tycker att det är så mycket olika spännande grejer i lunchlådan och beskriver maten som fräsch men fortfarande rejält mättande.  "Matlådorna från er känns ärliga eftersom de är matiga hela vägen och inte lämnar en besviken med ett stort lass av isbergssallad i botten".

Vi pratar vidare om räddad mat, svenskodlad champinjon och vips var lunchen uppäten och lunchdejten slut. Men vi är snart tillbaka, och då lovar vi att pröva den varma chokladen.