Bidrag från Vinnova ska utveckla Nordish Markets digitala foodcourt

Therese Ljungkvist, Kommunikatör

2 min läsning

I mitten av mars erhöll Nordish Market 300 000 kronor i innovationsbidrag för ett kommande pilotprojekt av deras digitala plattform. Syftet är att tillsammans med kunder utvärdera och förbättra den digitala processen för hur företag kan beställa och tillgå hållbar och ekologisk mat.

Nordish Marktes digitala foodcourt möjliggör för företag och grupper att beställa ekologisk, hållbar och god mat som tillagas och levereras av egen personal. Nordish Markets ambition är att koppla fler kök till plattformen för att utöka utbudet av rätter till kund, samtidigt som deras filosofi ska växa och sprida en medvetenhet både till slutkund och producent. För närvarande finns förutom deras eget kök Nordish Food också köket Beets Salladsbar kopplat till plattformen, samt Roots Cafe - för leverans av frukost och fika.

"Vi ansökte om bidraget för att kunna utvärdera vår tekniska plattform, där beställningar görs. Vi ska också utvärdera hur logistiken för matleveranser fungerar när vi har fler samarbetspartners och kök kopplade till vår plattform. Vi hoppas, utifrån användarcasen i projektet, kunna optimera plattformen så det blir effektivt att koppla fler kök till foodcourten." säger Philip Axelsson, vd på Nordish Market.

Nordish Market ser sig inte som direkta konkurrenter till vanliga matbeställning-appar. Företaget bygger en egen plattform för beställning och leverans av mat, fast riktad till B2B. Teknologin är i sin linda med förhoppningarna är stora på att kunna skapa en digital process där kunden, oavsett om det  är till ett större evenemang eller till kontorslunch, ska kunna beställa och få hållbar mat levererad till sig på smidigast och mest hållbara sättet möjligt.

“Vi hoppas att vi lär oss hur de olika användarcasen ser ut hos våra olika kunder och att vi kan utveckla vår teknik så att den förenklar beställningsprocesserna utifrån dem. Vi kommer också kunna se hur logistikflödet ser ut när vi har en extern samarbetspartner. Vi vill påbörja ett optimeringsarbete för att bygga en effektiv logistikkedja så att vi i framtiden kan addera fler hållbara partnerrestauranger och på så vis utöka utbudet för kunderna." säger Philip Axelsson

Projektet påbörjades tillsammans med ett tiotal kunder i början av april.

För mer information, pressbilder eller längre intervju, kontakta Philip Axelsson, vd Nordish Market. Telefon:

0702 21 43 89. Email:

philip@nordishmarket.com.