Nordish Kitchen

Nordish Kitchen vill alltid ligga i framkant när det kommer till att erbjuda mat som är hållbar, både ur klimat och hälsoperspektiv.

Våra råvaror kommer från lokala gårdar som jobbar hållbart, ekologiskt och som erbjuder det bästa ur varje säsong. Dessutom räddar och inkluderar vi svårsålda krokiga och knasiga grönsaker eller matöverskott från matbutiker som annars går till svinn.

Maten

Vår meny tar inspiration från den nordiska dieten och våra smakrika matboxar är fullproppade med näringsrika grönsaker i säsong, toppade med mättande proteinalternativ så som baljväxter, fisk, kyckling och viltkött och alltid med spännande tillbehör som tar boxen till nya smakhöjder.

Nordish Kitchens mat är den ultimata kombon av en fräsch sallad och innovativ husmanskost. Alltid fullproppade med grönsaker näringsrika grönsaker i säsong, toppade med tillagade komponenter och mättande proteinalternativ. Ett annorlunda och nytänkande matupplägg men med nordiska traditionella smaker och råvaror.

Välj den Nordish-box som rimmar bäst med dina smaklökar och vi garanterar att det blir ett gott, hälsosamt och hållbart val. Spana in våra rätter på menyn.

Samarbetsgårdar

Tångagård

En av gårdarna vi arbetar med är KRAV-gården Tångagård som ligger 1 mil utanför Falkenberg på den svenska västkusten. Gården drivs av Bengt och Catarina Nilsson tillsammans med sonen Ivar och den har sedan 1987 varit KRAV-certifierad. Deras specialitet är potatis, rotfrukter, lök och olika sorters kål. ”Vi odlar mat som vi själva vill äta” – Bengt Nilsson, Tångagård

Beets

Beets är en exklusiv partner till Nordish Market, vilket innebär att vi har ett nära samarbete där Nordish Market sköter alla leveranser av Beets sallader till kontor och event. Leveransen med Nordish Market är precis som vanligt alltid gratis.

Om Beets

På Beets lagar vi all vår mat från grunden, inte för att det är något som låter bra att skriva eller som ska ge oss pluspoäng från våra kunder. Det är helt enkelt för att det finns inga genvägar till bra mat och det finns inget som exalterar oss mer än vackra, innovativa och smakrika sallader. Det är därför vi hackar, skär och mixar varje dag i våra kök för att på så sätt hålla absolut högsta kvalité. Vi känner också stort ansvar genom att verka i en bransch som har stor påverkan på vår jord, därför väljer vi att arbeta i så stor utsträckning som möjligt med lokala produkter och grönsaker i säsong. Allt för att smak och hållbarhet ska stå i centrum.

Spana in Beets rätter på menyn

Roots

Roots Café är en exklusiv partner till Nordish Market, vilket innebär att vi har ett nära samarbete där Nordish Market sköter alla leveranser av Roots frukost och fika till kontor och event. Leveransen med Nordish Market är precis som vanligt alltid gratis.

Om roots

Att ansvara för ett café i Stadsbiblioteket är unikt. Vi har förmodligen den bredaste publiken ett café eller en restaurang kan ha. För oss är det då viktigt att lyssna på våra kunder. Det innebär att ha bra priser, kunna erbjuda något åt alla och alltid ha sin bästa dag på jobbet. Tack vare kompetens, driv och grymma recept kan vi ge samma goda kvalité åt alla, även fast det finns allergier eller intoleranser. Att ha en intolerans mot en råvara eller någon övrig matpreferens skall inte vara ett hinder när man besöker oss. Det är ett löfte.

Idag erbjuder vi naturligt glutenfri, laktosfri, vegetarisk och vegansk mat och dryck. Dessutom bakar vi eget och älskar ekologiskt.

Spana in Roots rätter på menyn.

Nordish Market logotype
Din delivery-korg är tom
Minsta ordervärde:200 kr
Totalt inkl moms200 kr
Nordish Market använder cookies för att ge dig bästa möjliga service. Genom att fortsätta använda vår sida tillåter du användningen av cookies. Mer information hittar du i vår sekretesspolicy.
Läs mer