Frågor & Svar

Om du inte hittar svar till just dina frågor är du välkommen att kontakta oss på hello@nordishmarket.com

Beställningar & restauranger

Vi har sommarstängt från och med den 22 juni och öppnar igen den 3 augusti.

Våra vanliga öppettider för leveranser är:

Frukost: Mån-Fre 08.00-10.00

Lunch: Mån-Fre 11.00-13.30

Middagskasse: Mån-Fre 11.00-17.00

Catering & event: 11.00-19.00. Kontakta oss för mer info.

Delivery är vår tjänst där du kan beställa mat och få den levererad till vilken adress du vill, så länge den ligger inom vårt leveransområde i centrala Göteborg (inkl. Lindholmen). Vi levererar ofta till möten och kontorsevent. Vi har ett minsta ordervärde på 400 kr, men för alla belopp över detta så är det gratis leverans.

För att möjliggöra att du ska kunna beställa en eller flera maträtter utan någon leveransavgift så har vi en Pick-up tjänst där du kan hämta maten på olika upphämtningsplatser i stan. De flesta Pick-ups är endast till för de personer som arbetar på det företag eller i den byggnad där Pick-upen är placerad. Men vi har även Pick-ups som är öppna för alla, t.ex. så har vi en Pick-up i direkt anslutning till vårt eget kök på Nya Allén 11 (Trädgår'n).

Varje Pick-up har ett bestämt tidsintervall då maten lämnas av och en sista tidpunkt då man måste beställa maten. I de flesta fall är kl 10.00 sista tid för att beställa om man vill få maten levererad till sin Pick-up samma dag.

Självklart - Vi är en digital foodcourt som samlar några av stans mest intressanta kök under samma tak, så att du och ditt team enkelt kan välja mat från alla kök samtidigt och självklart få maten levererad i samma påse.

Just nu kan du beställa ekologiska och närodlade maträtter från Nordish Kitchen, sallader från Beets, och frukost och fika från Roots Café. All mat serveras ljummen/kall.

Steg 1: Stäm av att din adress ligger inom Nordish Markets leveransområde i centrala Göteborg. Om du är osäker får du gärna höra av dig via email.

Steg 2: Välj dina favoriträtter i menyn och välj när du vill ha det levererat.

Steg 3: Gå till kassan och skapa ett nytt konto om du inte redan har gjort det. Därefter väljer du betalningssätt och skriver in leveransadressen. När du har betalat, så kommer du få en orderbekräftelse via email.

Steg 4: En av våra cyklister levererar maten till dig vid önskad tid. Koppla av och gör dig redo att njuta av riktigt god och hållbar mat!

Ja. Ring oss på 031-144718, skriv till oss på chatten här på hemsidan, eller skicka ett mail till hello@nordishmarket.com så hjälper vi dig. Vid brådskande ärenden så rekommenderar vi att du ringer.

Ja, du kan ändra din beställning fram till två timmar innan leveranstiden. Skicka ett mail till hello@nordishmarket eller ring oss på 031-144718 så hjälper vi dig att ändra din beställning.

Ja, om du har beställt 5 rätter eller fler så kan du avboka senast kl 17.00 dagen innan. Om du har beställt mindre än 5 rätter så kan du avboka din beställning senast kl 08.00 samma dag. Skicka ett mail till hello@nordishmarket eller ring oss på 031-144718 så hjälper vi dig att avboka din beställning.

Ja, men minsta ordervärde är 400 kr.

Ja, i kassan kan du uppdatera din leveransadress och personliga info till den du vill beställa till. Var noga med att fylla i korrekt adress, telefonnummer och att person i fråga har möjlighet att ta emot maten. Om inte måste vi eventuellt avbryta beställningen utan återbetalning.

Ja, nu under corona-krisen så har vi valt valt att ställa om en stor del av vår verksamhet så att vi tillsammans med er kan se till att personalen på stans sjukhus har gratis tillgång till god, hållbar och hälsosam mat. Vi skänker måltider till Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Mölndals Sjukhus som fördelar ut maten till de avdelningar där behovet är som störst.

Sedan vi startade med initiativet i slutet av mars har vi donerat mellan 60 och 100 maträtter varje dag.

Varje 100-lapp blir en måltid och för var femte måltid som skänks kommer vi att skänka en extra.

Du kan antingen swisha in ditt bidrag till Swishnumret: 123 363 9051 Märk bidraget med texten: EN HÅLLBAR PAUS

Självklart går det även bra att betala med faktura. Skicka ett mail till hello@nordishmarket.com så ordnar vi det.

Betalningar & betalsätt

Företagskunder kan välja att betala med Faktura eller Klarna (kort eller direktbetalning). En gång per vecka skickar vi ut en samlingsfaktura för föregående veckas beställningar.

Om ert företag efterfrågar det så kan ni få en samlad månadsfaktura.

Privatkunder kan välja att betala med Klarna.

Minsta ordervärde för Delivery är 400 kr och då levererar vi utan någon extra avgift. Skulle du vilja beställa exempelvis tre rätter går det bra men då kommer vi fortfarande debitera 400 kr.

Nej men ni kan enkelt registrera ett konto med en emailadress och dela kontot med de personer som ni vill ska ha tillgång. Ni kan också enkelt lägga till en eller flera fakturaadresser kopplat till kontot.

Leveranser

Självklart, du kan beställa upp till 20 dagar i förväg. Detta gör du på sidan där du väljer vilken mat du vill beställa.

Du kommer att välja ett tidsintervall på 30 minuter som maten kommer att levereras inom. Exempelvis kan du välja ett fönster mellan 11:00-11:30 och då kommer maten tidigast att levereras kl 11:00 och senast 11:30. När vi har mottagit din beställning och du har fått en orderbekräftelse så kommer maten att levereras inom önskat tidsintervall.

Vi gör vårt yttersta för att alltid leverera i tid, men ibland händer det oförutsägbara saker som gör att vi kan bli försenade, t.ex. trafikstopp, oväder eller ett trasigt cykelhjul. Vi hör då av oss till dig på det telefonnummer som du angett i din beställning.

Hör av dig till 031-14 47 18 eller hello@nordishfood.com så försöker vi hjälpa till så snabbt vi bara kan.

Så länge din beställning är inom leveransområdet kan du beställa dit du vill, oavsett om det är till kontoret eller någon annanstans. Är det exempelvis en offentlig miljö du vill ha leverans till, så får du gärna skriva tydliga leveransinstruktioner vid din beställning.

Idag levererar vi i centrala Göteborg men om du vill ha leverans utanför leveransområdet är du välkommen att kontakta oss så ska vi se om det är möjligt.

Du kan lägga till instruktioner till cykelbudet i kassan medan du fyller i din leveransadress. Dina instruktioner kan t ex. innehålla:

-Detaljer om adressen som kan göra det enklare för cykelbudet att hitta exakt till din dörr

-Särskild lokal vägbeskrivning eller närliggande landmärken

-Generella förfrågningar till cykelbudet som att inte ringa på dörrklockan, att ringa vid ankomst, etc.

När vårt cykelbud kommer fram till din plats kommer de försöka hitta dig genom att följa instruktionerna.

Om cykelbudet inte kan hitta dig kommer han/ hon att försöka ringa telefonnumret som registrerats vid din beställning. Ha därför din mobil redo i samband med att du inväntar leveransen!

Anpassa maträtter & allergener

Ja, du kan välja bort de vanligaste allergenerna från de rätter där det är möjligt. Har du någon allergi som inte går att välja bort, vänligen ta kontakt med oss via mail eller telefon.

Nordish Market logotype