Vår relation till Gluten

Therese Ljungkvist, Nordish Lab

2 min läsning

Blogginlägg. Therese Ljungkvist

, Kommunikation och Näringslära, Nordish

Vad sägs om att prata lite gluten?
Gluten har nämligen varit ett hett ämne sista tiden och kanske inte på grund av dess åtråvärde utan snarare på grund av dess rykte att vara ohälsosam. GlutenFRITT är i många sammanhang ”det heta” och man får då och då höra att gluten kan vara boven till tråkigheter så som magbesvär, autoimmuna sjukdomar eller övervikt. Lyssnar man på den samlade forskningen som ligger till grund för våra allmänna kostråd så behöver vi inte vara rädda för gluten FÖRUTOM om vi är glutenintoleranta. Om man har glutenintolerans, eller celiaki som det även heter, så är gluten på riktigt farligt eftersom glutenet då inflammerar tunntarmen och gör att dessa personer inte kan ta upp näring ordentligt.

På Nordish är många av lunchrätterna glutenfria, inte för att vi tror att gluten är hälsofarligt men för att vi anser att det finns så många andra bra kolhydratsalternativ att äta framför pasta, couscous eller bröd. Vi bygger gärna våra måltider på näringsrika varianter så som quinoa, rotfrukter och baljväxter, som alla är naturligt glutenfria. Dessutom tycker vi att det känns toppen att kunna erbjuda de med celiaki (och även andra allergier) många goda alternativ. Om det är någon rätt på vår meny som inte är glutenfri så kan vi alltid ordna ett alternativ för dig. Schysst va?

Få uppdateringar från Nordish värld.

Ta del av våra spaningar, funderingar, nya maträtter och våra bästa lästips. Alltid med mat och hållbarhet i fokus.

Error Icon
Nordish Market logotype
Din delivery-korg är tom
Minsta ordervärde:200 kr
Totalt inkl moms200 kr
Nordish Market använder cookies för att ge dig bästa möjliga service. Genom att fortsätta använda vår sida tillåter du användningen av cookies. Mer information hittar du i vår sekretesspolicy.
Läs mer