Vi är Nordish!

Vi har som mål att bli Sveriges mest hållbara mataktör, och vi vill ha dig med på resan!

Nordish slog upp portarna i oktober 2017, men egentligen kan man säga att allt började långt tidigare än så. Grundarna av Nordish - bröderna Philip och Fabian Axelsson är uppvuxna i en familj där det drivits många olika typer av restauranger och de har ordagrant vuxit upp i köket. Livet i restaurangmiljön gav bröderna många lärdomar och mat kom att bli en stor passion för dem båda.

Men erfarenheterna från insidan har också gett bröderna den dystra inblicken i hur bruten stora delar av livsmedelskedjan är, där råvaror oftast köps in med pris som högsta prioritet snarare än kvalitet och hållbarhet. En tredjedel av all mat som odlas slängs, ofta redan på gården. Lokalproducerad mat sorteras bort och hamnar i papperskorgen på grund av skönhetsfel, samtidigt som vi flyger in mat från hela världen för att vi ska kunna äta samma äpplen och jordgubbar året om. Utifrån dessa iakttagelser och viljan att förändra restaurangbranschen kläcktes idén om Nordish. Idag är vår vision att göra det superenkelt för människor att äta hälsosam och hållbar mat.

Våra medarbetare

Fabian Mosesson

Kock & Sälj

Enastående matfantast, alltid med ett göteborgsskämt innanför västen. Tycker dock att grönsaksskämt är frukt-ansvärda.

Stefanel Oey

Design & grafik

Cyklande konstnärssjäl vars favoritgrönsak är rädisan pga sin vackra färg.

Therese Ljungkvist

Kommunikationsansvarig

Prat- och skrivglad kostexpert som påminner oss om hur otroligt hälsosamt det är med grönkål och hur vansinnigt gott det är med morotskaka.

Fabian Axelsson

Grundare & Köksmästare

Nordish matguru med höga krav på allt som lämnar hans kök. Hackar helst grönsaker till gubbrock eller Scooter.

Philip Axelsson

Grundare, VD & Kundansvarig

Idéspruta som ser glaset som halvfullt alla dagar i veckan. Frustrerad över allt grönsakssvinn i livsmedelsbranschen, fascinerade av allt man kan skapa av det. philip@nordishmarket.com

Camilla Hietanen

Logistik & Allt i allo

Före detta alpinproffs som älskar god mat och allt som går fort, t.ex. en gul elcykel.

Hedvig Orback

Kundservice

Står alltid givakt i kundchatten och heter "inga problem" i mellannamn. Dessutom en stjärna på foto och film