Vår story

Nordish Market startades av oss - Philip och Fabian. Vi är två bröder som vuxit upp i en restaurangmiljö där nästan hela släkten har drivit olika typer av restauranger. Mat är något som ligger oss varmt om hjärtat, men vi har också från insidan lärt oss hur bruten stora delar av livsmedelskedjan är, där råvaror oftast köps in med pris som högsta prioritet snarare än kvalitet och hållbarhet. En tredjedel av all mat som odlas slängs, ofta redan på gården. Lokalproducerad mat sorteras bort och hamnar i papperskorgen på grund av skönhetsfel, samtidigt som vi flyger in mat från hela världen för att vi ska kunna äta samma bananer och fläskfilé året om.

Utifrån dessa iakttagelser och viljan att förändra restaurangbranschen kläcktes idén om Nordish Market och Nordish Kitchen som vi idag driver tillsammans med våra grymma medarbetare. Tillsammans har vi en vision om att det ska var så enkelt och tillgängligt att äta hälsosam och klimatsmart mat att det i framtiden blir det självklara valet för alla.

Våra medarbetare

Fabian Mosesson

Kock – Nordish Kitchen

Enastående matfantast, alltid med ett göteborgsskämt innanför västen. Tycker dock att grönsaksskämt är frukt-ansvärda.

Stefanel Oey

Ansvarig för matleveranser

Logistik-snille och konstnärssjäl vars favoritgrönsak är rädisan pga sin vackra färg.

Therese Ljungkvist

Kommunikationsansvarig

Prat- och skrivglad kostexpert som påminner oss om hur otroligt hälsosamt det är med grönkål och hur vansinnigt gott det är med morotskaka.

Fabian Axelsson

Grundare & Kock

Nordish matguru med höga krav på allt som lämnar hans kök. Hackar helst grönsaker till gubbrock eller Scooter.

Philip Axelsson

Grundare, VD & Kundansvarig

Idéspruta som ser glaset som halvfullt alla dagar i veckan. Frustrerad över allt grönsakssvinn i livsmedelsbranschen, fascinerade av allt man kan skapa av det.

Nordish Market logotype